Viktigt att tänka på när man renoverar badrummet

Ingenstans tänker vi så bra som när vi begagnar badrummet och ingenstans är det så viktigt att tänka sig för innan man börjar på med att renovera. Ett badrum kan faktiskt sänka utseendet på ditt hem till avgrundsdjupa nivåer. Sätt ihop en toalett som inte längre går att skrubba ren, en illorange tapet från 70-talet och rörledningssystem som inte bara är synligt utan genererar tveksamma resultat och ofräscha dofter. Där har du ett gediget recept för både en framtida vattenskada och höjda ögonbryn från eventuella svärföräldrarna.

Tänk dig å andra sidan att komma in i något som mest liknar en rofylld oas. Där ytorna i porslinet speglar rent och inget annat. Där rören är bytta och där golvet inte gömmer annat än undergolv och kanske en golvvärmeslinga. Där ljus råder och fläkt tar hand om fukt och lukt. Ett badrum som får svärisarna och alla andra att le och nicka och fråga efter vem som ens kunnat åstadkomma detta badrum! Som får dig att le! Det är viktigt att tänka på att ha en vision när man renoverar badrummet.

Viktigt att tänka på förarbetet när man renoverar badrummet

Du kan inte komma dit du vill om du inte vet vad du vill uppnå. Det är viktigt att tänka på när man renoverar är att en renovering av badrummet alltid ska börja med en genomtänkt planering. Badkar eller dusch eller båda? Kakel eller våtrumstapet, klinker eller våtrumsmatta? Vill ni ha golvvärme? Ett eller två handfat? Och hur ska designen se ut? När ni är överens om vad badrummet ska innehålla måste ni räkna kostnader och se er om efter en lämplig entreprenör. Varför behöver ni en sådan tänker ni? Vi kan själva? Sanningen är att de allra flesta av oss inte bör ge oss på en badrumsrenovering. Försäkringsbolag vill se våtrumsintyg om de ska ersätta eventuella framtida skador och ett sådant får du från behöriga företag. Också viktigt att tänka på när man renoverar badrummet!

Samråd och rätt badrumsfirma

Med tanke på hur känsligt det är med just våtrum och hur lätt det kan gå fel behöver man verkligen använda sig av ett företag som har full kompetens på området. Viktigt att tänka på när man ska renovera ett badrum är att försäkra sig om att de som utför arbetet har korrekt utbildning och erfarenhet och certifikat som bevisar det. Det är smart att blanda in proffsen på ett rätt tidigt stadium för de har oftast värdefulla kunskaper att bidra med och kan ge bra förslag. Med utgångspunkt från just ditt badrum kan de se möjligheter likaväl som problem och ge förslag utifrån detta. En offert listar de planerade åtgärderna och materialen som ska användas och ger förslag på pris.

De flesta av oss anser också att utan en trevlig och serviceinriktad attityd från firman faller det mesta platt. Att man håller tider och kalkyler och ser till att inte lämna något annat än ett supersnyggt badrum efter sig, Samt uppträder trevligt. Vinstlott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *