Jobba som svetsare i Stockholm

Det finns massor med jobb för dig som är svetsare i Stockholm. Överallt ska saker fogas samman och svetsas ihop. Det kan handla om rörledningar av alla de slag i samband med husbyggen likväl som reparationer av olika metallkonstruktioner. Det här är ett jobb för dig som gillar att jobba med händerna på något sätt, men det finns som alltid olika varianter på det här yrket. En del jobbar alltid inomhus, andra mestadels utomhus. Oavsett plats krävs alltid någon form av skyddsutrustning. Efterfrågan på kunniga svetsare är stort de kommande åren, i Stockholm såväl som övriga landet.

Utbildningsbakgrund för svetsare i Stockholm

De flesta har fått sin utbildning på gymnasiehögskola eller yrkeshögskola. Det är också relativt vanligt som arbetsmarknadsutbildning via exempelvis Komvux. Då ingår både teori och praktik förstås, kunskap om olika metallers egenskaper och olika svetsmetoder. Det förekommer också kortare kurser för den som vill bygga på annan hantverkskunskap. Det är nödvändigt med god kunskap om olika metallers egenskaper och ofta krävs att det finns ett så kallat svetsarprövningsintyg som visar att man har den kompetens som krävs.

Vanliga arbetsplatser för svetsare

Det finns mängder av olika arbetsplatser där det behövs en kunnig svetsare då och då, eller rentav på heltid. Vid husbyggen och installationer eller reparationer som redan nämnts, men också vid vägbyggen, brokonstruktioner och för en originell svetsare Stockholm med kreativa talanger kanske inom konst och smide. En del svetsare arbetar med ungefär samma saker samma dag, exempelvis vid en automatisk svetsmaskin, medan andra rör sig mellan olika typer av uppdrag. Oavsett inriktning är det viktigt med noggrannhet i arbetet. Ett stort säkerhetsfokus är en självklarhet och dessutom är det viktigt att snabbt kunna ta till sig olika instruktioner, förstå ritningar och utföra jobbet enligt anvisningarna. Många svetsare i Stockholm arbetar även med att kapa och forma olika detaljer av metall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *