Vad gör en buktalare?

Vi har alla sett buktalare, dock så kanske ordet låter främmande. Vad är en buktalare egentligen — och vad gör en buktalare?

Buktalare är klassiska underhållare som använder dockor och pantomim för att skapa en illusion där åskådaren tror att dockan talar. Det kändaste exemplet är dockan ”Ahmed”, som blev populär med catch-phrasen ”Silence! I kill you!”

Buktalare kommer alltid som en chock för åskådaren, då det är sällan man ser dessa på scen, så när man väl ser en buktalare ger bara det en wow-faktor som bidrar till underhållningen. Idag är buktalare sällsynta, men inte omöjliga att hitta! Anlita en så kommer du se att det oundvikligt kommer att bli en hit.

Varför är buktalare så underhållande?

Som tidigare nämnts så är wow-faktorn ett stort bidrag till varför just buktalare är så underhållande. Du kan ju alltid fråga dig — när var senast du såg en buktalare? Det är få som ens vet att buktalare finns. När de väl ser en så blir de överraskade och direkt underhållna. Det är svårt att misslyckas som buktalare.

Sedan ska man ju inte ta något från själva konsten. En bra buktalare är oftast imponerande. De rör knappt på munnen och ändå talar de som att munnen deras var i full rörelse, trots att munnen inte rör på sig alls. Det är extremt underhållande att titta på. Buktalare brukar även försöka toppa sig själva genom att göra helt fenomenala ljud med stängd mun — ljud man aldrig hade kunnat tro kom från dem. Att titta på sådan konst är sällan fel.

Pantomim och buktalare har varit en del av västvärldens kultur i många århundraden. Det har aldrig gått fel. Tidigare var de oerhört populära. Idag är det magiker som tagit över den rollen. Dock så är pantomim och buktalare fortfarande lika underhållande, de syns bara inte lika ofta som andra former av teater. Just av den anledningen så överraskas publiken när de ser en bra buktalare och sällan blir det fel.

Vad gör buktalare egentligen? Här hittar du svaret!